Miniatuuroptocht 2021

Toch een carnavalsoptocht in Ransdaal,  …. maar wel een op schaal

Wegens het afgekondigde verbod op grote evenementen zal er in februari geen carnavalsoptocht door Ransdaalse straten trekken. Om toch het “optochtgevoel” enigszins te behouden organiseert CV de Wuif op zondag 14 februari 2021 een miniatuuroptocht. Deze optocht, die niet alleen voor wagenbouwers maar ook voor einzelgänger en loopgroepen bedoeld is, zal achter gesloten deuren worden opgenomen en op carnavalszondag 14 februari online worden uitgezonden.

Een evenement voor oud en jong, groot en klein; iedereen kan meedoen aan onze miniatuur optocht! De creaties kunnen namelijk gewoon thuis gemaakt worden. En voor de mooiste, creatiefste en origineelste creaties valt er een prijs te winnen.

Dus bouw een mooie miniatuurwagen, loopgroep of einzelgänger en doe mee!

Uitzending Optocht
De opname van de miniatuuroptocht komt beschikbaar op zondag 14-2-2021 om 14.11 uur. De daartoe benodigde link zal op deze website en de facebookpagina van CV de Wuif gecommuniceerd worden. 

Inschrijven
Inschrijvig is gesloten.

Hierbij dient men zich in een van de volgende categorieën in te schrijven:
•Wagen

•Loopgroep

•Einzelgänger

Denk bij het inschrijven ook aan eventuele bijzonderheden die tijdens de optochtopname verteld kunnen worden.

Inschrijvingen worden in behandeling genomen t/m woensdag 27 januari 2021. Na deze datum kunnen we niet meer garanderen dat de inzending wordt toegevoegd aan de optocht opname.

Per deelnemer is maar 1 inschrijving toegestaan en met de inschrijving wordt akkoord gegaan met de opgestelde voorwaarden en uiterste data.

 

Creaties
Deelnemers hebben de vrije keuze van welke materialen ze hun creatie maken. Hout, papier-maché, piepschuim, lego, karton, keramiek, klei; alles is toegestaan, zolang als de creatie maar zelf gemaakt is. Aankleden met speelgoed / miniatuur poppetjes is toegestaan.

De creaties dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen;

•De maximale lengte mag niet meer dan 40 cm zijn

•De maximaal hoogte (vanaf de grond gemeten) mag niet meer dan 40 cm zijn

•Een einzelgänger moet op een klein rijdend deel geplaatst worden en moet, zonder moeite, zelfstandig kunnen staan.

•Een loopgroep moet als groep te verplaatsen zijn (door ze b.v. op een karretje te plaatsen).

•Alle creaties moeten van wielen voorzien zijn en moeten zelfstandig kunnen rollen. Dit geldt dus ook voor inzendingen van einzelgänger en loopgroepen

•Alle creaties moeten aan de voorzijde voorzien zijn van een haakje of oogje waar de creatie aan voortgetrokken kan worden.

 

Inleveren Creaties
De creaties dienen 30 januari op een nog nader te bepalen locatie ingeleverd te worden. Meer informatie zal na inschrijving per e-mail gedeeld worden.

Jury uitslag en prijzen
Alle creaties zullen door een onafhankelijke jury beoordeeld worden op creativiteit, originaliteit, en algehele uitstraling. De uitslag van de jury is bindend en elke vorm van discussie hierover is uitgesloten.

 

Uitsluiting van deelname
Inzendingen met een discriminerende, aanstootgevende of commerciële boodschap zijn niet toegestaan en worden uitgesloten van deelname. CV de Wuif behoudt zich het recht om ingezonden creaties te weigeren zonder opgaaf van reden.

 

Ophalen Creaties
Nadat de filmopnames afgerond zijn, dient de creatie weer opgehaald te worden. Meer informatie hierover zal t.z.t. per e-mail gedeeld worden.

Uiteraard doen we er alles aan om de creatie weer terug te geven, zoals deze ook ontvangen is. Maar CV de Wuif kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor verlies of beschadiging van ingeleverde creaties.