“De Jeugd heeft de Toekomst!”

Dit was de boodschap die JCV de Wuifkes zeker ter harte nam toen ze hun taken voor de Jeugdcarnaval gingen uitbreiden, want kinderen die al vanaf jonge leeftijd bij Carnaval betrokken zijn, zullen dit later ook blijven uitdragen was de gedachte.

Een podium bieden aan kinderen die graag de show willen stelen, dat was de missie. Na diverse brainstormsessies werd het idee voor The Wolfpack geboren. De Jeugdcommissie vond dit een pakkende naam met een heldere boodschap, want Wolfpack betekent roedel en deze grote groep Wuifkes werkt als roedel samen om een mooie show in elkaar te zetten.

Het streven was om voor Carnaval 2019 een aantal wervelende acts op de bühne te brengen en dus werd er vanaf oktober 2018 druk gerepeteerd onder leiding van Esther en Kyra in ‘t Wouves. Het aantal van 42 aanmeldingen had ons in het eerste jaar heel erg verrast en wat waren we trots op het eindresultaat. Des te trotser waren we toen in 2019 het aantal aanmeldingen verdubbelde en we zelfs een vader/dochter dans en een heuse “buut” op konden voeren. Het creatieve team kreeg vanwege deze grote toestroom versterking van Tess.

 

De Jeugdcommisie merkt dat The Wolfpack inmiddels een onmisbaar begrip is geworden in de Ransdaalse Jeugdcarnaval. Naast de inspanningen van het creatieve team, zijn er vele anderen op de achtergrond betrokken, die allemaal hun steentje bijdragen (bijv. in het verzorgen van de kleding, grime en decors). Hiervoor onze hartelijke dank!

De aanmelding voor The Wolfpack verloopt ieder jaar via de aanmeldbriefjes die op school in september/oktober worden uitgedeeld. Ook kinderen die al van school af zijn en eerder hebben deelgenomen aan The Wolfpack zullen nog steeds benaderd worden. Het creatieve team gaat na de aanmeldperiode aan de slag met de groepssamenstelling en zal voor iedere Wolfpack groep een mooi optreden bedenken. Uiteraard wordt de creativiteit van de kinderen zelf hier in meegenomen.

Voor de financiering van kleding, grime en zaalhuur zal er elk jaar een contributie gevraagd worden. Na het optreden ontvangt elke Wolfpacker een mooi aandenken.

Kijk vooral ook eens in het fotoalbum op deze site voor sfeerbeelden van The Wolfpack!